LOGO REVACENTER DONKER

Dieetkunde

Dieetkunde

Voeding is de sleutel tot een gezond en gebalanceerd leven. In onze groepspraktijk werken diëtisten die u kunnen helpen bij het ontwikkelen van een voedingspatroon dat perfect aansluit bij uw individuele behoeften en doelen. Of u nu op zoek bent naar begeleiding bij gezonde voeding, gewichtsbeheersing, het omgaan met voedselallergieën, het aanpassen van uw dieet vanwege specifieke medische aandoeningen, zwangerschap of sportprestaties, onze diëtisten zijn er om u te ondersteunen. 

 

Onze experts bieden deskundig advies en praktische tips om u te helpen streven naar een gezonde levensstijl en deze ook te behouden. Hierbij zijn zowel voeding als beweging van essentieel belang. Ze begeleiden u bij het ontwikkelen van gezonde eetgewoonten en kunnen ondersteuning bieden bij gedragsverandering en het omgaan met emotioneel eten. 

Onze diëtisten hebben expertise op verschillende domeinen: 

GEZONDE VOEDING

Onze diëtisten helpen u bij het ontwikkelen van een evenwichtig en gevarieerd voedingsplan dat past bij uw individuele behoeften en doelen.

Ze voorzien u van concrete tips om een gezonde levensstijl na te streven en te handhaven, waarbij voeding en beweging centraal staan.

GEWICHTSBEHEERSING

Voor wie worstelt met overgewicht en obesitas, bieden onze voedingsdeskundigen ondersteuning bij het ontwikkelen van een persoonlijk gewichtsbeheersingsplan. 

Ze stellen realistische doelen met u op en begeleiden u bij het ontwikkelen van gezonde eetgewoonten. 

Ze kunnen u ook helpen bij gedragsverandering en het omgaan met emotioneel eten.

MEDISCHE AANDOENINGEN

Onze diëtisten hebben ervaring in het begeleiden van patiënten met verschillende medische aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten, diabetes, nierinsufficiëntie en maag- en darmklachten. 

Ze passen uw dieet aan om risicofactoren te verminderen, de bloedsuikerspiegel te reguleren, de nierfunctie te ondersteunen en symptomen te verlichten.

ZWANGERSCHAP EN VOEDING

Tijdens de zwangerschap is gezonde voeding essentieel voor zowel de moeder als de ontwikkeling van de baby. Onze diëtisten kunnen u begeleiden bij het aanpassen van uw dieet tijdens de zwangerschap om ervoor te zorgen dat u alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt en eventuele zwangerschapsgerelateerde aandoeningen, zoals zwangerschapsdiabetes, effectief beheert. 

Daarnaast begrijpen onze diëtisten ook het belang van voeding voor borstvoeding en voeding voor baby’s. Ze kunnen u helpen bij het samenstellen van een voedingsplan dat de lactatie ondersteunt en ervoor zorgt dat u alle voedingsstoffen levert die nodig zijn voor de gezonde groei en ontwikkeling van uw baby. Ze kunnen ook begeleiding bieden bij het opstarten van vaste voeding, de keuze tussen borstvoeding en kunstvoeding, en specifieke voedingsbehoeften bij aandoeningen zoals koemelkeiwitallergie of problemen met de groei van het kind.

HORMONALE KLACHTEN OF PROBLEMEN

Onze diëtisten begrijpen ook de rol van voeding bij hormonale klachten of problemen, zoals premenstrueel syndroom (PMS), polycysteus ovariumsyndroom (PCOS), endometriose, fertiliteit en overgangsklachten.

Ze kunnen u adviseren over voedingsstrategieën die de hormonale balans ondersteunen en de symptomen helpen verlichten, zoals het beheersen van moodswings en het bevorderen van een gezonde cyclus.

VOEDSELALLERGIEËN EN INTOLERANTIES

Als u te maken heeft met voedselallergieën of intoleranties, kunnen de voedingsdeskundigen u helpen bij het identificeren en vermijden van voedingsmiddelen die een reactie veroorzaken. Ze zorgen ervoor dat u een evenwichtig dieet behoudt dat vrij is van allergenen of intoleranties. 

In onze groepspraktijk ontvangt u persoonlijke en op maat gemaakte voedingsbegeleiding om uw specifieke gezondheidsbehoeften te ondersteunen.

Maak vandaag nog een afspraak en zet de eerste stap naar een betere gezondheid.