Sportbegeleiding

Sportbegeleiding

PERSONAL TRAINING​

Wil je graag gewicht verliezen, spiermassa opbouwen of jouw sportprestaties verbeteren?
Wij helpen je jouw sportdoelen te bereiken! 

Een sportkinesitherapeut als personal trainer combineert ervaring in blessurepreventie met de fysiologische kennis van het lichaam.
Met deze kennis in pacht stellen we een oefenschema op om zo jouw spierkracht, explosiviteit of uithouding naar een hoger niveau te tillen. 

We schieten uit de startblokken met een kennismakingsgesprek waarin we jouw doelen bespreken en vastleggen.
Door middel van een screening bepalen we vervolgens jouw startniveau, zo je kan sporten met de juiste belasting en intensiteit. 

Let’s go!

LACTAATTESTEN​

Een fietsvakantie gepland met vrienden, die je tijdens de beklimmingen graag het leven zuur zou maken? Je persoonlijk record verbeteren in de lokale loopwedstrijd? Wel een doel, maar nog geen idee hoe je dit moet aanpakken? Een lactaattest is jouw ideale start. 

Door middel van deze test brengen we jouw conditie in kaart, om er vervolgens doeltreffend trainingsadvies aan te koppelen. 

Na een korte medische checklist ga je aan de slag: tijdens een maximale inspanningstest op de fiets of loopband meten we regelmatig jouw lactaat- en hartslagwaarden.
We gieten jouw resultaten in grafieken om zo jouw persoonlijke en ideale trainingszones te bepalen. 

Nadat je terug op adem gekomen bent is het tijd voor de evaluatie.
We leggen je stap voor stap uit wat je testresultaten betekenen en hoe je gerichter en efficiënter met je hartslagzones kan trainen, om uiteindelijk je doel te bereiken!

BIKEFITTING​

Een zeurende knie tijdens je zondagse rit? Rugklachten wanneer je meer tijd doorbrengt op je nieuwe racefiets of mountainbike?

De juiste afstelling van je fiets kan heel wat klachten voorkomen.

“Als je met je tenen de grond kan raken staat het zadel goed.”
Deze richtlijn kennen we allemaal, maar ver kom je er niet mee.

Met verschillende verhoudingen tussen de lengte van romp en ledematen, een unieke (medische) voorgeschiedenis en balans tussen kracht en flexibiliteit is ieder lichaam uniek!

Een bikefitting kan je helpen om klachten op de fiets te verminderen, je prestatie en comfort te verbeteren en blessures te vermijden.

VOOR BIKEFITS, LACTAATTESTEN OF PERSONAL TRAINING RADEN WE AAN TELEFONISCH CONTACT OP TE NEMEN (0476 67 46 36).

ZO KUNNEN WE TELEFONISCH AL WAT UITLEG GEVEN EN EEN MOMENT ZOEKEN OM JE BIKEFIT, LACTAATTEST OF EERSTE TRAINING IN TE PLANNEN.

TOT BINNENKORT!